Investeer in de juiste buitenplanten

Investeer in de juiste buitenplanten. Ben je bezig met de tuin wat in te richten? Bekijk dan voorbeelden van tuinplanten via onze website. Wil je naast je planten mooie J-Line staande lampen plaatsen kijk dan zeker even bij  sl-homedecoration.com

Twee groene vetplanten staan naast elkaar in een pot.

Hoewel een goede tuinaanleg technisch gezien niet hetzelfde is als het inrichten van je tuin, is het wel even belangrijk (zo niet belangrijker!). Met het juiste groen leg je namelijk de basis voor de rest van de sfeer in je buitenruimte. Natuurlijk kunt u een sfeer creëren met een paar lampjes en een paar tuinpalen. Maar het resultaat zal zoveel opvallender zijn als je eerst investeert in een paar potplanten.

Investeer in de juiste buitenplanten

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen hun buitenruimte niet aanleggen, is de verwarring over wat ze moeten planten. Gelukkig zijn er talloze bronnen die je kunnen helpen bij het kiezen van de beste planten voor jouw klimaat, stijl en budget. Neem contact op met de medewerkers van uw favoriete kwekerij, raadpleeg een online almanak, steel ideeën van uw buren of huur een tuinman in om u te helpen.

Of je nu een rozentuin aanlegt, geurende kruiden in plantenbakken stopt of gewoon een paar vetplanten in potten zet, is helemaal aan jou. Het belangrijkste is dat je een poging doet om je ruimte te verrijken met groene, levendige planten en bloemen.

Voeg geluid en schoonheid toe met windgongs

Windgongs zijn een prachtige manier om diepte, harmonie en textuur aan je tuin toe te voegen. Deze tuindecoraties fluiten in de wind en brengen rustgevende melodieën in elke achtertuin, veranda of tuin.

In delen van Azië worden windgongen als geluksbrengers beschouwd. Men denkt dat ze de doorstroming van chi bevorderen en de omgeving veel energie geven. Bovendien zijn windgongen verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan vormen en stijlen, zodat er voor elk soort huis en tuin wel iets te vinden is.

Je kunt vintage windgongs online of in tweedehandswinkels vinden. Voor nieuwe windgongs kunt u onze uitgebreide windgongcollectie bekijken voor unieke, handgemaakte stukken. Je kunt een windgong bevestigen aan een dakspant op je veranda of aan een favoriete boom.

Bouw een DIY-tuinpad

Doe-het-zelf projecten, ook wel bekend als doe-het-zelf projecten, zijn een leuke, creatieve en goedkope manier om unieke accenten aan uw tuin toe te voegen. Hier zijn enkele van onze favoriete doe-het-zelf tuindecoratieprojecten die kunnen helpen uw buitenruimte te transformeren:

Een manier om je gazon te egaliseren: voeg een DIY-tuinpad toe dat je gasten naar je voorportaal leidt. Een tuinpad definieert een looppad, en is een goed doe-het-zelf project voor beginners. Je kunt deze lijst met DIY-tuinpadideeën bekijken voor inspiratie. Enkele van onze favorieten zijn:

Een gemakkelijk, eenvoudig pad van stenen platen en grind
Een elegant arrangement van rustieke, vrijgevormde stenen platen en mulch
Duurzame granieten stapstenen gelegd over gras
Minimalistische betonnen vierkanten gelegd over gras of zand
Om uw tuinpad verder af te bakenen en te versieren, kunt u het pad accentueren met verlichting en bloemen. Of, voor extra punten, probeer te…

Knutsel een paar DIY betonnen paddenstoelen

DIY betonnen paddenstoelen, geschilderd in vele felle kleuren, uitgestrekt op een tafel.

Deze eclectische, kleine betonnen paddenstoelen zijn een geweldige manier om kleur en charme in je tuin te brengen. Om het project te voltooien, heb je beton, water, plasticfolie, kleine kommetjes zand en acrylverf in de kleuren van je keuze nodig.

Hier zie je hoe je deze schattige betonnen paddenstoelen kunt maken:

Meng het beton en vorm de steel
Combineer water en betonmix tot het stijf is. Gebruik je handen (en handschoenen) en vorm een dikke paddenstoelstengel onder een vel plasticfolie. Laat het een nacht drogen.

Meng meer beton, en vorm de hoed
Maak vervolgens een wateriger betonmengsel en doe dit in de kleine, geschuurde kom als mal. U kunt plasticfolie gebruiken om de bovenkant glad te strijken. Duw vervolgens de droge steel in het natte mengsel om je paddenstoel te creëren. Laat alles weer een nacht drogen.

Verf je paddenstoel
Nu alles droog is, kun je je paddenstoelen schilderen zoals je zelf wilt. Rood en wit is klassiek schattig, maar wees niet bang om je uit te leven met allerlei kleuren. Of ga voor glamour en verf ze goud! Voor een glanzende look spuit je de champignons met een hoogwaardige vernis.