Het juiste hang- en sluitwerk

De wereld van het hang- en sluitwerk is constant aan het evolueren. Inbrekers worden steeds slimmer en wanneer er een nieuw soort slot op de markt komt, is het altijd maar een kwestie van tijd voordat ze precies weten hoe ze zo’n slot kunnen breken of verwijderen. Dat betekent dat er continu geïnnoveerd moet worden als het om hang- en sluitwerk gaat met nieuwe technieken en materialen. Het stevigste slot van vorig jaar kán vandaag de dag al onvoldoende effectief zijn. En dat roept een vraag op die wij bij Slotenmaker Amstelveen vaak te horen krijgen: “zijn mijn sloten nog wel goed genoeg?”

Het slot is de sleutel tot veiligheid

Het belangrijkste onderdeel van de beveiliging van een woning zijn de sloten. Wij van Slotenmaker Amstelveen hebben verscheidene soorten sloten beschikbaar: pensloten, insteeksloten, oplegsloten en cilindersloten. Cilindersloten zijn hierbij de meest gebruikte optie. En dat is terecht, want cilindersloten bieden over het algemeen meer veiligheid dan bijvoorbeeld oplegsloten. Oplegsloten worden dan ook voornamelijk gebruikt bij het beveiligen van een tuindeur of poort. En op een raambeslag zult u al snel een penslot tegenkomen. Maar voor de voor- en achterdeur raden wij sterk aan om een cilinderslot te kiezen. Cilindersloten van Slotenmaker Amstelveen (en alle andere sloten van slotenmaker Amstelveen wat dat betreft) zijn grondig getest door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw en hebben een SKG keurmerk ontvangen. Deze sloten garanderen dus inbraakwerendheid.

Puntjes op de ‘i’

Naast het slot zelf zijn er wel degelijk andere manieren om het hang- en sluitwerk te verstevigen. Een belangrijk voorbeeld daarvan, wat wij ook aan al onze klanten aanraden, is kerntrekbeveiliging. Kerntrekken is een populaire inbraakmethode waarbij een inbreker in een kwestie van minuten een slot kan openbreken. Kerntrekbeveiliging maakt dit onmogelijk. De nieuwste cilindersloten hebben al standaard kerntrekbeveiliging, dus als uw sloten meer dan een jaar oud zijn is het de moeite waard om even te controleren of u al kerntrekbeveiliging heeft. En het desnoods aan te schaffen. Een meerpuntssluiting is ook een effectieve manier om de veiligheid te verbeteren zonder alle sloten te hoeven vervangen. En het is het altijd waard om te controleren of de scharnieren en het overige deurbeslag nog goed werken, en het te vervangen als dit niet het geval is. Met het extra stevige hang- en sluitwerk van Slotenmaker Amstelveen weet u in ieder geval dat uw sloten helemaal up-to-date zijn, en voor overige vragen kunt uiteraard altijd contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies.