Betonnen L-elementen, dit kun je ermee

Grote betonelementen, verkrijgbaar in een vaste U- of L-vorm, zijn op verrassende wijze te gebruiken in en om de tuin. De buitenruimte wordt hiermee niet alleen verfraaid en gemoderniseerd, maar krijgt een nuttige inrichting, zoals een verhoging. Lees mee wat betonnen elementen kunnen toevoegen aan je tuin.

Betonelementen in de buitenruimte

Niet alleen particulieren, maar juist ook plaatselijke gemeentes maken volop gebruik van betonelementen; denk aan het realiseren van publiek toegankelijke zandbakken voor kinderen (met betonnen afrastering van beton elementen), of brede trappen in winkelcentra of stadsparken; het wordt gemaakt van betonnen elementen.

Betonelementen in de eigen tuin

In de eigen tuin is een plantenborder, afscheidingswand, visvijver of niveauverhoging snel gerealiseerd met behulp van betonnen elementen. Een niveauverhoging verzakt minder snel bij gebruik van beton; men wil nog wel eens te kleine borderstenen gebruiken bij een verhoging, maar na verloop van tijd ontstaan er verzakkingen, doordat de borderstenen de druk niet aankunnen van de verhoging. Met gebruik van betonnen elementen behoort dit tot de verleden tijd. 

Zelf leggen

Hebt u technisch inzicht en klust u vaker, dan zult u gewoon zelf de borders, of verhogingen kunnen aanleggen. Hebt u echter behoefte aan hulp, dan kunt u hiervoor een hoveniersbedrijf inschakelen, zij kunnen voor u moeiteloos aan het werk met de betonelementen. De betonnen elementen kunt u zelf bestellen bij de leverancier.